Back to All Events

Tantriskais tango attiecībām, apzinātībai un izaugsmei

Kurss attiecību pilnveidošanai, personīgai izaugsmei un dzīves priekam no 5.10.-7.12.2018. MĀ TELPĀ. Dejosim Argentīnas tango, veiksim tantriskās meditācijas un apzinātības prakses, ieiesim pieņemšanas, uzticēšanās un mīlestības enerģijas laukā, pilnveidosim saskarsmes mākslu, attīstīsim īpašības, kas nepieciešamas attiecībās. Aicināti visi, kuri vēlas dejot un vairot vieglumu dzīvē. Iepriekšējai dejas pieredzei nav nozīmes! Īpaši aicināti pāri, bet drīkst pieteikties arī bez partnera. Maksa, piesakoties līdz 21.09., pārim 250 eiro, vēlāk 270 eiro; vienam cilvēkam attiecīgi 130 eiro / 140 eiro. 

Nodarbības notiks 9 piektdienās no 5.10.-7.12.2018. (izņemot 9.11.) no plkst.18:30-21:00 Mākslu terapijas centrā MĀ TELPA, Rīgā, Miera ielā 15 (ieeja no pagalma).

Pieteikšanās: obligāta, rakstot uz aigars@tangostudio.lv vai pa tel.26344457. Vietu skaits ierobežots. Reģistrēts dalībnieks tiek pēc pieteikšanās apstiprinājuma un, pēc rēķina saņemšanas, reģistrācijas iemaksas (20 eiro, pārim 30 eiro). Atlikušo dalības maksu varēs samaksāt uz vietas pirmajā nodarbībā.

Valoda: Latviešu, ja nepieciešams, arī krievu, angļu un vācu.

Apģērbs: Ērts apģērbs kustībām. Ūdens pudelīte. Deju kurpes nebūs nepieciešamas, dejosim zeķēs vai basām kājām.

Argentīnas tango un tantrai ir daudz kopīgu vai līdzīgu elementu. Būtiskas ir attiecības – ar sevi, partneri, citiem cilvēkiem, Esamību. Svarīga ir apzinātība, kas var izpausties apskāvienā, pieskārienos, skatienā, kustībās un citos veidos. Svarīgas ir spējas būt „šeit un tagad”, baudīt šo mirkli. Svarīga ir mīloša, cieņpilna attieksme pret partneri. Tango un tantra ir enerģiju (visbiežāk, sievišķās un vīrišķās) mijiedarbība. Rotaļīgums, spēles elements, atvērtība negaidītajam un pārsteigumiem ir būtiski gan tango, gan tantrā. Tantra un tango palīdz atvērties, ļauties savai un pieņemt citu cilvēku emocionalitāti un seksualitāti.

Argentīnas tango ir skaista mīlestības deja, īpašs dvēseles stāvoklis, radošās brīvības izpausme, ar kustību un apskāvienu izsakot sevi, savas emocijas un noskaņojumu. Tango ir attiecību māksla, dialogs, kurā būtiskākais ir acīm neredzams. Tango ir brīva improvizācija ar soļiem, kustību elementiem, virzienu, ritmu. Tango uzlabo jūtīgumu, spējas labāk sadzirdēt, saprast sevi un citus, uzticēties, bagātina emocionāli. 

Tantra ir garīgās transformācijas ceļš uz beznosacījumu mīlestību un augstāku apziņas stāvokli, mācība dzīvot apzinātu un mīlestības pilnu dzīvi. Tantra māca nest mīlestību visā, kas notiek mūsu dzīvēs, redzēt dievišķo cilvēkos un dievišķo piedzīvot ar visu ķermeni, māca iekļaut, apskaut un apzināties atšķirīgo mūsos un citos, - seksualitāti un garīgumu, vīrišķo un sievišķo, māca pacelt, transformēt savu dzīves enerģiju un savienoties ar kosmisko enerģiju. Tantras pirmsākumi meklējami pirms apmēram 7000 gadiem Indijā, arī šamanisma un jogas tradīcijās. Tantrā uzskata, ka viss, kas ir Esamībā, ir dievišķs, katra sieviete ir Dieviete, katrs vīrietis - Dievs. Tantrā nepielūdzam kādu ārpusē esošu dievu, bet ar asanu, mantru, apziņas vingrinājumu un meditācijas palīdzību nonākam noteiktās frekvencēs, vienotībā ar dažādām dzīvā Dieva izpausmēm. Tantra ir attiecības ar visu dzīvi, dzīves svinēšana un prieks. Tantras ceļš sniedz vienotības sajūtu un apziņu par to, ka viss ir Viens.

Pasniedzējs: Aigars Stirna, tango pasniedzējs ar 15 gadu pieredzi, sociālais pedagogs, mūziķis, dzīves mākslinieks. Pēta un darbā izmanto dažādu deju saskares punktus ar dažādām terapijas metodēm un garīgām praksēm. Kā terapeits strādā grupās, pāros un individuāli. No 2015.gada vada dažādus seminārus kursus, kas veltīti attiecībām un veselībai. Beidzis Sociālā darba augstskolu Drēzdenē, Latvijas Mūzikas akadēmiju un tango pedagogu skolu Berlīnē, studējis arī starpkultūru komunikāciju un konfliktu vadību. Strādājis ar jauniešiem, senioriem, cilvēkiem ar īpašām vajadzībām, ģimenēm ar bērniem. Argentīnas tango dejo 20 gadus, kontaktimprovizāciju 10 gadus. 2005.gadā dibinājis TangoStudio, vecāko tango skolu Latvijā (www.tangostudio.lv). Dažādas apzinātības un garīgas prakses praktizē 30 gadus (sākotnēji kristīgo meditāciju, šobrīd cigun, tantru, Ošo meditācijas, šamaniskās prakses), iepazīst seno latviešu dzīvesziņu. Tantru praktizē 8 gadus, mācījies pie Skolotājiem Abikas, Hariprema, Pemas Gitamas, Mahasatvaa Ma Ananda Saritas. Pēdējos gados tantriskā tango nodarbības vadījis vairākos festivālos, tai skaitā, 1.Baltijas Tantras festivālā 2018.gada maijā.

! 28.09. plkst.18:30 MĀ TELPĀ notiks nodarbība Tantriskais tango–deja mīlestības enerģijā/cikls „Dzīve ir Deja", uz kuru aicināti visi (vēlams pieteikties iepriekš). 

Informācija arī www.tangostudio.lv

Later Event: December 1
Paplašināto balss tehniku kurss