Back to All Events

Tango terapija dvēselei, prātam, ķermenim

Tango terapija dvēselei, prātam, ķermenim / jauns kurss no 7.11. 

Izmantotās metodes: Argentīnas tango, kontaktimprovizācija, autentiskā deja, kustību un citas terapijas metodes, apzinātības prakses, pašizziņa, sarunas. Esi aicināta/-s, ja vēlies dejot, vairot dzīvesprieku, pārliecību par sevi, esi sarežģītā dzīves posmā vai vienkārši vēlies uzlabot fizisko un emocionālo pašsajūtu, paštēlu, iegūt labāku redzējumu par sevi kā vienotu veselumu, atbrīvoties no traucējošiem personības aizsargmehānismiem, iegūt lielāku kustību un iekšējo brīvību, labākas saskarsmes spējas, aktivizēt savu iekšējo potenciālu, mazināt stresu. Maksa: 140 eiro, pārim 260. Kursu vada tango pasniedzējs ar 15 gadu pieredzi, TangoStudio vadītājs Aigars Stirna. Vairāk par pasniedzēju un arī iepriekšējo kursu dalībnieku atsauksmes lasiet zemāk.

Kursa 8 nodarbības notiks trešdienās 19:00-21:30 Mākslas terapiju centrā MĀ TELPA, Rīgā, Miera ielā 15. 

Pieteikšanās obligāta (vietu skaits ierobežots), rakstot uz aigars@tangostudio.lv un zvanot pa tel.26344457. Reģistrēts dalībnieks tiek pēc pieteikšanās, apstiprinājuma saņemšanas un reģistrācijas iemaksas (20/30 eiro) veikšanas. Atlikušo summu varēs samaksāt uz vietas. Papildus informācija www.tangostudio.lv.

Iepriekšējo kursu dalībnieku atsauksmes: „Kursā laikā ir notikušas lielas pārmaiņas manī”; „Kurss deva impulsu izdarīt vajadzīgās izmaiņas dzīvē. Esmu pārvērtējusi un izmainījusi to, kā es emocionāli reaģēju uz cilvēkiem un notikumiem.”; „Pateicoties kursam, paātrinājās mani iekšējie procesi. Sajutu izmaiņas arī partnerattiecībās, tās kļuva vairāk uz sadarbību vērstas. Mēs ar vīru kļuvām iekšēji brīvāki.”; „Man tas bija dialogs pašai ar sevi, savu ķermeni. Kurss mani ļoti palīdzēja.”; „Pēc kursa es jūtos stipri savādāk. Jūtos gandarīta, apmierināta ar sevi.”; „Es ieguvu viegluma sajūtu, par to man ir gandarījums.”; „Ļoti interesanti. Viss mani iedvesmoja.”; „Man ķermeniski vienmēr ir bijis grūti ļauties, tāpēc tas, ko darīju kursā, man ir liels panākums”; „Tas bija liels kāpiens ārpus komforta zonas. Paldies par taktu, prasmi radīt drošu un atbalstošu vidi, kurā var atraisīties un atlaist savas bailes, šaubas un mezglus!”; „Man šīs nodarbības ir bijušas kā laba mācība, kā papildinājums daudzos aspektos.”; „Mani mazie mērķīši, ar kuriem nācu uz katru nodarbību, ir piepildījušies. Sapratu, ka svarīgi ir veltīt laiku sev pašai, svarīgs ir iekšējais darbs ar sevi.”; „Es nekad agrāk nebiju tādas sajūtas kā nodarbībās piedzīvojusi. Mani pašu tas ļoti pārsteidza, ka es divu stundu garumā varu justies tā viegli, neko negaidīt, ļauties, sevi nekritizēt. Šīs sajūtas es tagad pārnesu uz ikdienu, cenšos to darīt jau apzināti. Es izbaudu iekšējo procesu, kas man iesākās kursa laikā un turpinās.”; „Esmu sapratusi, ka, lai labi saprastos, ir skaidri jāsaka, ko vēlies. Un to, ka caur ķermeni var daudz ko ieraudzīt labāk nekā caur vārdiem.”; „Bija ļoti laba atslābināšanās. Man patika „relaksētais” tango.”; „Kurss iekustināja veselu procesu. Es atklāju daudz ko, kam nebiju pievērsis uzmanību, piemēram, to, ka var nevērtēt, vienkārši izbaudīt. Es daudz atvērtāk uztveru apkārt notiekošo.”; „Šī kursa ietvaros esmu labāk iemācījusies runāt par savām sajūtām, ieguvusi lielāku mieru.”; „Es nācu uz šo kursu, lai labi pavadītu laiku. Un es to ieguvu, un vēl vairāk. Paldies par pārsteigumiem!”; „Pirms kursa es nevarēju iedomāties, ka es varētu viena pati aiziet uz ballīti un dejot, bet tagad to varu iedomāties. Tas man ir panākums.”; „Katra reize bija tāda īpaša. Katrā reizē es kaut ko svarīgu ieguvu.”; „Nodarbības deva iespēju labāk sajust Dzīvi, sajust to katrā kustībā, solī, elpā, klusumā.. Sajust, kā Dzīves deja rodas pati no sevis...”

Pasniedzējs Aigars Stirna: No 2015.gada vada seminārus un kursus labākām attiecībām, veselībai un izaugsmei, darbā izmanto dažādas dejas, kustības, terapeitiskās, garīgās prakses. Kā terapeits strādā arī ar pāriem un individuāli. 
Argentīnas tango pedagogs ar 15 gadu pieredzi, beidzis tango pedagogu skolu Berlīnē H.D.Langes studijā „Suedamerica” (2005). Tango dejo 20 gadus, mācījies pie Gustavo Naveira, Chicho Frumboli u.c. meistariem Argentīnā un Eiropā. Dibinājis (2005) un vada TangoStudio, vecāko tango skolu Latvijā (www.tangostudio.lv). 
Diplomēts sociālais pedagogs, beidzis Sociālā darba augstskolu Drēzdenē (2002), studējis arī starpkultūru komunikāciju un konfliktu vadību. Strādājis ar dažādām sociālām grupām Latvijā un Vācijā (ģimenēm ar bērniem, jauniešiem, senioriem, cilvēkiem ar īpašām vajadzībām), Labklājības ministrijā un citur valsts pārvaldē. 
Mūziķis, beidzis Latvijas Mūzikas akadēmiju, strādājis profesionālos koros. Aktieris, par galveno lomu filmā „Lust Lust” ieguvis labākā aktiera balvu modes īsfilmu festivālā Parīzē (2010).
Gandrīz 30 gadus praktizē dažādas garīgas prakses: sākotnēji kristīgo meditāciju (strādājis ekumēniskā komūnā Taizé, Francijā), no 2009.gada Cigun (mācījies pie Ķīnas meistara Sju Mintana u.c.), no 2011.gada Tantras meditācijas (mācījies pie Hariprema, Gitamas, Saritas), iepazīst šamanisko ceļu un latviešu dzīvesziņu.

RUS
„Танго-терапия для души, ума и тела” - новый курс на 8 уроков с 7.11. 2018. по средам с 19:00-21:30 в Центре арт-терапии MĀ TELPA на улице Miera 15, в Риге. Занятия проводятся Aigars Stirna, преподавателем танго с 15-летним опытом, социальным педагогом и терапевтом. Приглашаются все те, кто хочет чувствовать себя лучше физически и эмоционально, увеличить свою энергию жизни. Занятия на русском и латышском языках.

Ожидаемые преимущества: снижение стресса, активированные внутренние ресурсы; лучшее понимание ума и эмоций; передовые навыки общения; самосознания, уверенности в себе. 

Методы: танго, контактная импровизация, аутентичные танцы, когнитивная практика, упражнения на дыхание, терапия движения, самоанализ, беседа. Темы: здоровье, сознание, самооценка, доверие, рост, отношения, душа, разум, эмоции и взаимодействие с телом. 

Плата: 140 € (на пару 260 €). Подать заявку, написав на адрес aigars@tangostudio.lv. Для получения дополнительной информации звоните 26344457 и смотрите www.tangostudio.lv .

Отзывы предыдущих участников курса: «В ходе курса я научился лучше говорить о своих чувствах, я получил больше покоя»; «Я был удивлен, что я мог чувствовать легко в течение двух часов, не критиковать себя. Теперь я передаю эти чувства в своей повседневной жизни, я пытаюсь это делать уже сознательно»; «Во время курса произошли большие изменения в нас»; «Курс был хорошим уроком, во многих отношениях»; «Спасибо за удар, способность создать безопасную и благоприятную среду, в которой я мог отказаться от моих страхов и сомнений!» 

Айгарс Стирна: танго-учитель с 15-летним опытом, социальный педагог, музыкант, kак танго-терапевт работает с группами, парами и индивидуально. Курсы, посвященные отношениям и терапии, проводит с 2015 года. Методы работы: танго, контактная импровизация, другие танцы и движения, гештальт-терапия, когнитивная практика, цигун, тантра, другие холистические терапии и духовные практики. 
Окончил учительскую школу аргентинского танго в студии „Suedamerica” в Берлине. Танго танцует 20 лет. Основал (2005) и руководит TangoStudio, старейшей танго-школой в Латвии. 
Социальный педагог, окончил Дрезденскую школу социальной работы, изучал теологию, межкультурную коммуникацию и управление конфликтами, работал в Министерстве благосостояния, с молодыми людьми, пенсионерами, людьми с особыми потребностями и с другими социальными группами в Латвии и Германии. 
Музыкант, окончил Латвийскую музыкальную академию, работал в профессиональных хорах и как педагог для молодежи с умственными недостатками. 
Актер, за главную роль в короткометражном фильме «Lust Lust» получил премию «Лучший актер» на Фестивале коротких фильмов моды в Париже (2010). 
30 лет практикует различные духовные практики: изначально христианскую медитацию (работал в экуменическом сообществе в Тэзе, Франция), с 2009 года цигун (учился у китайского мастера Сью Минтан), с 2011 года тантру (учителя - Харипрем, Прем Гитама, Сарита), медитации Мастерa Ошо, изучаeт шаманские методы и древние латышскиe знания.