Back to All Events

Modra Tenisona seminārs ZĪMES KODS

Zīme atgādina senu ornamentu, kas, galvenokārt Baltijas valstīs, ir pazīstams kā rotājums, taču krāsainā, grafiskā zīme nav tikai dekorācija, bet tā nes iekodētu informāciju. Tātad ZĪME ir noteikta informācijas kopuma grafiska reprezentācija. Nodarbībās jūs iepazīsieties ar zīmju valodas alfabētu un jostu rakstības gramatiku.

„Katram no mums ir sava vērtība, iekšējais skaistums un no dzimtas dzimtā nodotā informācija. Katram dzīves laikā ir ejams savs ceļš un veicami noteikti uzdevumi. Cilvēks dzīvo zīmju pasaulē, ik dienas gan lasot atstātās zīmes, gan veidojot zīmes pats.” Vaira Vīķe-Freiberga

Jūs pētīsiet savu spēju atbrīvoties un koncentrēties, uzticēties un būs uzmanīgam pret citiem. Tā būs iespēja ieraudzīt veidu - kā komunicējam, kā uztveram jaunu informāciju, kā attiecamies pret sevi un citiem. Tā būs iespēja vērot un apzināties sajūtas un izjūtas, sava ķermeņa un domu impulsus.

Jūs atklāsiet un iepazīsieties ar sietu, jeb īpašu nemainīgu grafisku struktūru, kas ir zīmes pamatā. Jūs pētīsiet kodu jeb mainīgo grafisko struktūru, kas veido, katru unikālo zīmi. Jūs iemācīsieties simetriski ierakstīt savu kodu sietā un atklāsiet savas zīmes. Šādi katram dalībniekam būs iespēja izveidot savu unikālo jostu un apcerēt radušos zīmju valodu. Katra radītā josta ir jūsu personiski izvēlētā binārā koda izvērsums - tā ir vērtība pati par sevi, ārpus laba un ļauna. Šīs struktūras apzināšana veicina personiskas atklāsmes.

Nodarbības notiek
27. un 28. decembrī pl. 17:00 – 21:00

Pieteikšanās
Lūgums atsūtīt pieteikumu un kontaktinformāciju uz e-pastu Simona.Orinska@gmail.com, mob. t. 29394500. Dalībnieku skaits ierobežots!
Nav nepieciešama iepriekšēja pieredze! Nodarbības paredzētas jauniešiem, pieaugušajiem un senioriem.

Maksa par nodarbību
1 nodarbība - 30 EUR.

2 nodarbības kopā - 40 EUR.

Pasniedzējs

Režisors un mākslinieks Modris Tenisons ir izstrādājis savu metodi, lai palīdzētu jums atklāt zīmju struktūru. 60. gadu sākumā debitējis kā mīms Rīgas pantomīmā, Modris Tenisons 1966. gadā Kauņā nodibināja pats savu profesionālu pantomīmas trupu un transformēja žanru eksperimentālā teātra virzienā. (Trupa pastāvēja līdz 1972. gadam.) Šai teātrī ķermeņa plastika, nevis literārais stāsts kļuva par centrālo vērtību: ķermeniskā izteiksme tika attīstīta līdz suģestējošai tēlainībai. 

Modris Tenisons joprojām turpina eksperimentēt ar dažādām apziņas kontroles tehnikām, kas nodarbību dalībniekos rada īpašu spēju pārvaldīt savu ķermeni un saliedēti darboties grupā. Viņa darbs kā kustību konsultantam izrādē “Brands” tika iekļauts Latvijas kultūras kanonā.

Darba valodas – latviešu, krievu, lietuviešu.

Earlier Event: December 27
Modra Tenisona seminārs ZĪMES KODS
Later Event: January 6
Deju un kustību terapijas grupa