Back to All Events

Dvēseles un ķermeņa terapija

Kurss – 8 nodarbību cikls „Dvēseles un ķermeņa terapija. Attiecību skaistums dzīvē un dejā” no š.g. 18.oktobra līdz 6.decembrim trešdienās no plkst.19:30-22:00.

Attiecības un dzīve ir deja, kas jādejo šajā mirklī. Apzināties, skaisti izdzīvot, izbaudīt mirkli un attiecības ir ceļš uz laimi. Dzīve ir attiecības dažādās intensitātes pakāpēs – ar sevi, citiem, notikumiem, pasauli/Dievu/Esamību. Attiecības ir atbilžu meklējumi uz jautājumiem „Kas man ir būtisks?”, „Ko es vēlos?”, „Pēc kā es tiektos, ja man nebūtu bailes?”. Attiecības ir izaicinājums mūsu egoismam un mīlestībai. Lai izveidotu un pilnveidotu attiecības, bieži ir vajadzīga drosme, gatavība mainīties, mācīties, pilnveidoties, ir vajadzīgs kāds „grūdiens” no iekšpuses vai ārpuses...

Kursa mērķis ir dot šo „grūdienu”, atbalstīt iekšējo pārmaiņu procesu, palīdzēt apzinātāk un skaistāk izdzīvot dažādas attiecības, labāk izprast prāta, emociju un ķermeņa mijiedarbību, labāk sajust sevi un citus, veicināt iekšējo un kustību brīvību, radošumu un dzīvesprieku.

Plānotie dalībnieku ieguvumi:
 uzlabotas attiecības pašai/pašam ar sevi;
 iegūts lielāks iekšējs miers, harmonija un prieks; 
 uzlabotas verbālās un ķermeniskās saskarsmes spējas;
 spējas vieglāk izdzīvot attiecības ar citiem, gūt tajās lielāku prieku; 
 apzinātas un pilnveidotas īpašības, kas nepieciešamas dažādās attiecībās;
 uzlabota pašsajūta, paštēls, sevis izpratne, vairota pārliecība par sevi;
 labākas spējas atslābināties, vairāk uzticēties sev un citiem;
 labāka izpratne par prāta, emociju un ķermeņa mijiedarbību;
 spējas dzīvot vieglāk, atlaist visu traucējošo, pārvarēt dažāda rakstura bailes;
 mazināta dažādu dzīves situāciju izraisīta fiziskā un emocionālā spriedze;
 spējas dzīvot apzinātāk, vairāk izbaudīt mirkli šeit un tagad; 
 spējas vieglāk izteikt emocijas;
 labākas pašizpausmes spējas, spējas sevi izteikt dejā un kustībās;
 lielāka iekšēja brīvība, vairota dzīves enerģija un radošums.
__Plānotās metodes:
 Kontaktimprovizācijas, Argentīnas tango u.c. deju elementi
 V.Reiha, geštaltterapijas u.c. terapijas metodes
 B.Helingera, holodinamikas, bionerģētikas u.c. atziņas
 Ošo, cigun, tantriskās u.c. meditatīvi terapeitiskās prakses
 Apzinātības treniņi un pašizziņa
 Sarunas un dalīšanās grupā.
_

Maksa un pieteikšanās: Maksa par kursu ir 120 EUR, pārim 220 EUR. Piesakoties līdz 1.oktobrim, maksa 110 EUR, pārim 200 EUR. Var maksāt pa daļām līdz 3.nodarbībai. Pieteikšanās, zvanot pa telefonu 26344457 vai rakstot uz aigars@tangostudio.lv, norādot vārdu, motivāciju dalībai, epastu un telefona numuru. Lūgums pieteikties savlaicīgi, vietu skaits ierobežots. Pirms grupu nodarbību sākuma ar katru dalībnieku paredzēta saruna klātienē vai neklātienē.

Kursa vadītājs: Aigars Stirna. Pēta un darbā izmanto tango, kontaktimprovizācijas un citu deju saskares punktus ar dažādām uz ķermeni vērsto terapiju metodēm un dažādām garīgām praksēm. Aigars ir dzīves mākslinieks, viņa dvēseles ceļš apvieno meditāciju, terapiju, pedagoģiju, sociālo darbu, valsts pārvaldi, kino, deju un mūziku. 
Tango terapeits. Strādā grupās, pāros un individuāli. No 2015.gada vada attiecībām un terapijai veltītus seminārus, tai skaitā, „Tango – dvēseles un ķermeņa terapija”, "Attiecības ar sevi, citiem un pasauli: dzīve kā tango”, „Dzīve ir deja, kas jādejo šajā mirklī”, „Tango un tantra: dvēseles un ķermeņa terapija”, „Vīriešu un sieviešu lomas dzīvē un tango”, „Mostamies priekam!”.
Sociālais pedagogs. Beidzis Sociālā darba augstskolu Drēzdenē (2002), studējis arī teoloģiju, starpkultūru komunikāciju un konfliktu vadību, vairākus gadus strādājis Labklājības ministrijā un citur valsts pārvaldē, strādājis ar dažādām sociālām grupām Latvijā un Vācijā, t.sk. jauniešiem, senioriem, cilvēkiem ar īpašām vajadzībām u.c.
Argentīnas tango pedagogs 14 gadus, dejotājs 18 gadus. 2005.gadā Berlīnē beidzis tango pedagogu skolu H.D.Langes studijā „Suedamerica” un dibinājis TangoStudio (www.tangostudio.lv), vecāko tango skolu Latvijā. Kontaktimprovizāciju mācījies pie I.Ločmeles I-DEJAS MĀJĀ un J.Meļņikas Lietuvā.
Mūziķis un aktieris. Beidzis Latvijas Mūzikas akadēmiju (1996), strādājis profesionālos koros, bijis muzikālais pedagogs dienas aprūpes centrā jauniešiem ar garīgās attīstības traucējumiem ,,Cerību māja". Filmējies mākslas, dokumentālās, reklāmas un modes filmās.
Garīgā ceļa gājējs ar 28 gadus ilgu dažādu meditāciju praksi. Ilgus gadus praktizējis kristīgo meditāciju, strādājis ekumēniskā Taizé komūnā Francijā (1993). No 2009.gada praktizē Cigun (mācījies pie V.Riekstiņas, A.Busses un Ķīnas meistara Sju Mintana), no 2011.gada - Tantru un Meistara Ošo meditācijas (mācījies pie Hariprema, Pemas Gitamas, Mahasatvaa Ma Ananda Saritas u.c.), iepazīst šamanisko ceļu un seno latviešu dzīvesziņu.

Earlier Event: November 22
Mūzikas terapija
Later Event: November 23
Mākslas terapija